ОСТАННІ НОВИНИ

Після заяви Садового виключених із «Самопомочі» нардепів викликають на допит

|

Генпрокуратура викликала на допит п’ятьох народних депутатів, виключених із фракції “Самопоміч” за голосування на підтримку змін до Конституції у частині децентралізації.

sadovyj-verhogliad

Відповідне повідомлення про це у Facebook виклав один із запрошених на допит нардепів Віктор Кривенко, повідомляє Українська правда

“Ось і мій перший допит в житті буде”, – зазначив нардеп.

Згідно з оприлюдненим документом, нардепи викликаються на допит у справі за фактами, про які раніше повідомив Андрій Садовий  щодо тиску на нардепів та спроби їх підкупу через голосування за зміни до Конституції.

Як відомо, раніше лідер “Самопомочі” Андрій Садовий заявив, що на народних депутатів з фракції  тиснуть і намагаються “розколоти” перед голосуванням у Верховній Раді щодо змін до Конституції в частині децентралізації.

Спікер ВР Володимир Гройсман закликав ГПУ і Національне антикорупційне бюро у стислі терміни “провести розслідування і дати правову оцінку фактам, якщо вони підтвердяться, після чого поінформувати Верховну Раду про результати розслідування”.

У зв’язку з цим ГПУ викликала Садового на допит на 31 серпня, куди він  і з’явився.

31 серпня Верховна Рада ухвалила у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації влади. За проголосували 265 депутатів. Проти виступили більша частина “Самопомочі”, партія Ляшка і “Батьківщина”.

Напередодні “Самопоміч” спростила виключення депутатів із фракції і заборонила мати особливу думку щодо питань децентралізації.

Після голосування фракція виключила зі свого складу 5 депутатів – Ганну Гопко, Вікторію Пташник, Остапа Єднака, Павла Кишкаря та Віктора Кривенка – за те, що вони підтримали президентський проект змін до Конституції, проти якого партія виступала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *