ОСТАННІ НОВИНИ

Рух «Чесно» розкаже львів’янам хто фінансує передвиборчі кампанії партій

|

У Львові відбудеться публічний форум «Стеж за грошима». Мета форуму – привернути увагу громади до проблеми проведення чесних місцевих виборів у Львові. Про це Львівському порталу повідомили організатори форуму.

taxi_oligarch

На форумі обговорюватимуть питання політичної відповідальності, прозорості фінансування партій та інструменти контролю громадян за витратами партій та кандидатів на передвиборну агітацію.

«Відкритість джерел фінансування –  це механізм, який дозволить обирати власне свого представника у Раді, а не представників  олігархів,  які виступають спонсорами виборчої кампанії. Депутат, який потрапив до Ради за кошти прихованого благодійника, поставить на перше місце інтереси олігарха, а не співгромадян», – зазначають організатори форуму.

За словами організаторів форуму, першим кроком для припинення цієї ганебної практики стане підписання під час форуму представниками політичних партій та кандидатами в мери Львова Декларації відповідальності.

«Цим політики зобов’яжуться надати громадськості звіти про витрати на виборчу кампанію, оприлюднювати декларації про доходи та публічно звітувати перед громадою про виконану роботу», – додають організатори.

Форум проводиться у рамках всеукраїнської кампанії “Стеж за грошима”, яка охоплює 25 міст. Кампанія ініційована Громадським Рухом “ЧЕСНО” та ГО “Активна Громада”.

Форум відбудеться 5 вересня у конференц-залі готелю «Модерн» (пр. Шевченка 28, 5-и1 поверх). Початок о 10:00.

Фото: www.chesno.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *