ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери з ЄС приїхали до Львова відновлювати виноградники

|

Волонтери з Німеччини та Естонії упродовж 3 місяців працюватимуть у парку «Знесіння» над втіленням у життя проекту «Смак віків – Відродження традиційних виноградників у Львові». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

виноград

Волонтери-стажувальники від GLEN – Глобальної Освітньої Мережі Молодих Європейців – успішні випускники вишів у країнах ЄС: зокрема, Сігне з Естонії є ландшафтним архітектором, а Лєана з Німеччини – спеціалістом у сфері природничих наук.

Мета проекту полягає у впорядкуванні хаотичного землекористування у південно-західній частині парку, а також у долученні до співпраці зацікавлених і мотивованих людей для відродження традиційних методів у виноградарстві, у поєднанні з міським садівництвом. Для реалізації проекту вибрано ділянку над скульптурною фабрикою – на південних схилах парку, які зараз вкриті заростями самосіву, побутовими відходами тощо. У результаті його реалізації, очікують покращення санітарного стану ділянки, розкриття панорам міста з вершин пагорба, відродження давньої культури виноградарства, поглиблення співпраці та пошук партнерів.

Нагадаємо, парк «Знесіння» є єдиною організацією в Україні з кількарічним досвідом успішної співпраці зі стажувальниками GLEN.

Фото: obozrevatel.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *