ОСТАННІ НОВИНИ

В антикорупційному бюро працюватимуть детективи

|

Управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро України розпочне свою роботу разом із детективами. Перед цим офіцери підрозділу УСО пройдуть спеціальне професійне навчання та бойове злагодження. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі НАБУ.

детектив

Заступник директора НАБУ Анатолій Новак повідомив, що Управління спецоперацій буде складатися з чотирьох відділів: 1 та 2 відділи швидкого реагування, відділ спеціальної професійної підготовки та інформаційно-аналітичний відділ.

«Спецпідрозділ НАБУ складатиметься з фахівців високого рівня підготовки та професійності, вони матимуть зброю, і їхні головні завдання – охороняти детективів під час операцій та виконувати при потребі функції щодо затримання підозрюваних. Якщо, приміром, група детективів прийде в офіс чиновника умовного «Нафтогазу» проводити слідчо-оперативні заходи, а там зустрінеться з якимось «бойовим підрозділом» з незрозумілою назвою, який заважатиме виконуватиме завдання, то наші спецпризначенці мають надати детективам можливість виконувати свої функціональні обов’язки», – зазначив А. Новак.

Він також наголосив на тісній співпраці з іншими силовими підрозділами України.

«Вже підписані загальні накази СБУ щодо взаємодії з оперативно-технічними підрозділами, зокрема, ДОД – департаменту оперативного документування, ДОТЗ – оперативно-технічних заходів, та ЦСО «А» СБУ – «Альфою». Вони є нашими помічниками, поки ми остаточно не сформуємо власну структуру. Так само налагоджується співпраця з різними правоохоронними структурами, уже підписано низку відповідних договорів», – заявив А.Новак.

Заступник директора Бюро впевнений, систему корупції в Україні розколоти буде непросто, але з першими вироками судів по кримінальним корупційним справам, які розслідуватимуть детективи НАБУ, «ми розламаємо цей корупційний моноліт у державі та покажемо неминучість покарання за злочин».

«Одне з наших завдань, окрім, власне знешкодження корупціонерів у вищих ешелонах влади, це сформувати нову мораль – несприйняття корупції як інструменту. Тоді боротьба з нею буде справді ефективною. І тоді почнеться новий етап розвитку українського суспільства», – підкреслив А.Новак.

Фото: infosmi.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *