ОСТАННІ НОВИНИ

На львівському "Байкалі" продовжують демонтувати огорожі

|

На озері Задорожному, що у Миколаївському районі, триває демонтаж парканів, незаконно встановлених на прибережній смузі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

задорожне

Про це розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Олексій Балицький за результатами робочого виїзду на озеро 31 серпня.

“Орендарі розпочали прибирати огорожі. Не всі паркани демонтували, проте думаю, що до 10 вересня буде повністю звільнено 50-метрову прибережно-захисну смугу. Відтак, люди матимуть можливість безперешкодного доступу до водойми. Пізніше вже спільно з підприємцями та громадськістю ми напрацюємо механізм користування озером та ведення бізнесу, – зазначив Олексій Балицький. – Зараз кожен має право на безкоштовний доступ до пляжу. Платити слід лише за послуги інфраструктури, до прикладу парасольки чи лежаки”, – сказав він.

Він додав, що доступ людей до водойми має бути забезпечений довкола усього озера. Олексій Балицький пояснив, що йдеться про дотримання вимог чинного законодавства, на чому власне й наголошував голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Нагадаємо, що 27 серпня активісти почали очищати озеро від незаконних огорож.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *