ОСТАННІ НОВИНИ

Фестиваль кримськотатарської культури здивує гостей реконструкцією весільного обряду

|

У Львові та Винниках вдруге відбудеться Фестиваль кримськотатарської культури, який проходитиме 5-6 вересня. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

фестиваль

Для участі в заході запросили відомих діячів культури, художників, майстрів декоративно-прикладного мистецтва, творчі колективи з Криму. Крім цього, відкриється виставка, на якій будуть представлені унікальні експонати з державних та приватних колекцій.

У перший фестивальний день відбудеться науковий семінар «Спільні сторінки історії українців та киримли».

Вже 6 вересня гості заходу зможуть оглянути виставку-продаж традиційних мистецьких виробів кримських та українських майстрів.

Також можна буде відвідати майстер-класи з приготування страв національної кухні, зокрема янтих (чебуреки не смажені), шашлик, кєлін-аш (пельмені нареченої), хошаф (узвар з кизилу); навчатимуть унікальної техніки традиційної  східної вишивки «татар ішлємє», букме,  хаснах, старовинної східної техніки роботи на гончарному колі, розпису емалями кераміки. Майстер-класи: унікальні техніки традиційної  східної вишивки «татар ішлємє», букме,  хаснах, старовинна східна техніка роботи на гончарному колі, розпис емалями кераміки.

Окрім цього, куреш – національна спортивна боротьба на поясах.

В програмі фестивалю заплановані покази анімаційних фільмів. Також організатори покажуть реконструкцію весільного обряду «Хна геджесі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *