ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі запанувало затишшя

|

Вчора обстановка на сході України значно покращилася. Зафіксовано найнижчу кількість обстрілів українських позицій з 19 квітня. Загалом за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, проте одного було поранено біля м. Щастя. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

42За словами речника Адміністрації Президента України з питань АТО Андрія Лисенко, противник жодного разу не застосував важкого озброєння, що підлягає відведенню від лінії зіткнення. Також вперше за багато місяців жодного обстрілу не було у селищі Піски.

На Луганському напрямку відбулося три ворожих збройні провокації в темну пору доби. Під Щастям бойовики відкрили вогонь по наших позиціях зі стрілецької зброї. Біля Трьохізбенки ворог застосував гранатомет, ведучи вогонь з протилежного берега Сіверського Донця. Найбільш неспокійно було сусіднього с. Кримське, де ворог провів півгодинний мінометний обстріл.

На Донецькому напрямку районі Світлодарської дуги противник тричі відкривав вогонь по українських передових позицій біля сел. Луганське. Бойовики, що висунулися з району Вуглегірська, застосували стрілецьку зброю і гранатомети.

Поблизу Горлівки вчора противник один раз порушив режим тиші. Ворог обстрілював українські позиції в сел. Ленінське, що на захід від Дзержинська. Бойовики відкрили вогонь з зенітної установки ЗУ-23-2, розташувавши її у житлових кварталах Микитівського району Горлівки.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора було тихо.

Поблизу Донецького аеропорту вчора велися бойові дії низької інтенсивності. В темну пору доби бойовики до 10 разів відкривали вогонь по українських передових позиціях з гранатометів. Основними двома точкам протистояння вчора була лінія зіткнення між Спартаком і Авдіївкою, а також околиці сел. Опитне. Окрім цього. дві ворожі провокації відбулося у Мар’їнці.

У Красногорівці та на південь від Донецька бойові дії вчора не велися.

На Маріупольському напрямку вчора відбулася одна провокація бойовиків з використання кулемета. Це сталося в Широкиному.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *