ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО загинуло двоє українських військових

|

За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, ще троє отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі РНБО.

13За словами речника Адміністрації Президента України з питань АТО Олександра Мотузяника, на Луганському напрямку головними точками протистояння стали позиції біля міста Щастя та Станиця Луганська. Бойовики здійснили серію збройних провокацій з застосуванням гранатометів та мінометів калібром меншим за 100 міліметрів. Також бойовики дошкуляли силам АТО своїм вогнем в районі селища Кримське, Трьохізбенка та Попасна.

На Донецькому напрямку ситуація найбільш напружена.

«Бойовики застосовують увесь спектр зброї в районі аеропорту – гранатомети, стрілецьку зброю та важке озброєння, зокрема 120-мм міномети та 122-мм артилерію. Також ввечері в районі Авдіївки зафіксовано танковий обстріл позицій сил АТО. Неспокійно залишається й на захід від Донецька, зокрема у Мар’їнці та Красногорівці. Протягом усього дня бойовики чинили збройні провокації, внаслідок чого у Мар’їнці було поранено семирічну дитину», – йдеться у повідомленні.

В районі Горлівки бойовики здійснили низку провокацій поблизу селищ Троїцьке, Луганське, Зайцеве та Майорськ.

За даними української розвідки, окупанти знеструмили п’ять фільтрувальних станцій, що призвело до припинення подачі води у Горлівці, Дзержинську, Красноармійську та Докучаєвську. Ситуація на територіях під контролем бойовиків погіршується й через те, що там закінчився хлор для обеззараження води, що загрожує виникненням інфекційних захворювань.

На Маріупольському напрямку спостерігається загострення бойової обстановки. Бойовики активно використовували важке озброєння. Так, поблизу села Гранітне бойовики здійснили три обстріли з мінометів калібром 120 міліметрів та два танкових обстріли. Також в районі села Богданівка окупанти застосували 120-мм міномети, 152-мм артилерію, а також відбулося бойове зіткнення ЗСУ з ворогом. Українські військові уміло відбили напад й відкинули ворога від наших позицій.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтверджує факти зосередження важкого озброєння бойовиків всупереч Мінським угодам на Маріупольскому напрямку. Так, на території підконтрольній незаконним збройним формуванням зафіксовано п’ять танків біля села Безіменне та ще два танки поблизу села Мічурине. Також безпілотник місії ОБСЄ зафіксував три важких артилерійських установки бойовиків біля селища Октябрь на схід від Маріуполя, п’ять танків біля Староласпи й п’ять 122-мм гаубиць «Гвоздіка» та велику кількість боєприпасів на південний схід від Роздольного. Ще 20 БТРів бойовиків розташовані на півдні від Комсомольского.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *