ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог продовжує гатити з мінометів та «Градів» – Тимчук

|

Ворог продовжує активно обстрілювати українські позиції, застосовуючи міномети, артилерію, «Гради» та бронетехніку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, інформує кореспондент Львівського порталу.

ГРАД uapress.info

«Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують здійснювати активні обстріли позицій українських військ і цивільних об’єктів. При цьому бойовики застосувують120-мм міномети, 122-мм і 152-мм артилерію, РСЗО БМ-21 «Град» та бронетехніку», – написав Тимчук.

За його словами, протягом доби бойовики вели артилерійський і мінометний вогонь у районі Авдіївки.

«Вогневі удари з 120-мм мінометів і РСЗО БМ-21 «Град» були нанесені по позиціях сил АТО і цивільних об’єктах у районі населеного пункту Опитне. Також обстріли велися по позиціях українських військ між Кам’янка і Веселе, північніше Авдіївки. Короткий вогневої наліт з 122-мм артилерії був здійснений по північній околиці Новгородського», – додав Дмитро Тимчук.

Також за словами Тимчука, на кількох ділянках терористи активно використовували бронетехніку.

«Зокрема, в районі Пісків два БМП-2 вели вогонь зі штатного озброєння (30-мм автоматичні гармати) з замаскованих позицій за передовими позиціях сил АТО», – зазначив Тимчук.

«Також в район Дебальцевого перекинули для посилення мотострілецьку роту бойовиків (всього близько 90 осіб), при 4-х танках і 11-і ББМ. Крім того, у складі роти є два мiномети 2Б9 «Волошка», значна кількість протитанкових засобів (РПГ, кілька одиниць ПТРК). Відзначається вкрай низький рівень дисципліни в підрозділі, різноманітна форма одягу. На Бахмутській трасі у напрямку населеного пункту Жолобок противник перекинув 4-х гарматну батарею протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» у супроводі 1 БРДМ-2 і 2 БМП-2», – розповів керівник Центру військово-політичних досліджень.

Фото: uapress.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *