ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують «Крим по-українськи»

|

У львівській книгарні «Є» 2 вересня презентують книгу «Крим по-українськи», яку видала літературна агенція «Discursus». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

1

«Крим по-українськи» – збірка новел за результатами конкурсу «Новела по-українськи» від журналу «Країна». Автори зі всієї України і не тільки мали змогу написати власну історію про півострів. Єдина вимога – місце дії – Крим. Найкращі новели конкурсу журі об’єднало у книжку «Крим по-українськи».

«Після цієї книжки ви захочете у Крим. З’явиться світлий сум чи тиха лють — за втраченим півостровом. Також нав’язливою мухою дзижчатиме усвідомлення, що того Криму більше немає. Що це не так місце, як час, який ніколи не повернеться — на відміну від самого Криму. Бо занадто вже він повний кольорів, щоб довго зоставатися на картах сірою зоною.

Крим  із  цих  новел  залишає  солодкі  липкі  відбитки,  наче  від чурчхели чи пахлави на пляжі. Їх перебиває сіль морської води, яку тепер на смак не відрізнити від сліз.Там буде різний Крим – із бахчисарайським небом золотим і совковими бетонними хибарами, із червоними відпочивальниками і зеленими чоловічками. Таким, як ми його знали і яким нам його ще доведеться пізнати», – пише у передмові організаторка конкурсу Олена Павлова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *