ОСТАННІ НОВИНИ

Під індустріальний парк у Львові нарешті виділили землю

|

ТзОВ «СітіПарк Львів», яка є керуючою компанією індустріального парку «Рясне-2», погодили оренду земельної ділянки для створення технопарку на 30 років. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

земля

Керуюча компанія індустріального парку орендуватиме земельну ділянку на «Рясне-2» з площею 23,4913 га. За відповідну ухвалу сесії проголосувало 59 депутатів.

Відтак компанія повинна у тримісячний термін укласти з міською радою договір оренди землі та зареєструвати його відповідно до законодавства, сплатити кошти щодо відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва на земельну ділянку, приступити до освоєння ділянки та у встановленому порядку виготовити проект зняття й перенесення родючого шару грунту.

Наприкінці липня відбувся конкурс на визначення керуючої компанії з будівництва парку. Нею стало ТзОВ «СіТіПарк Львів», яке є філією голландської компанії «СТР». Ця компанія відома як один з найбільших забудовників і власників індустріальних парків, посідаючи 4 місце в Європі і перше – у Чехії. Згідно з бізнес-планом, компанія-переможець будуватиме індустріальний парк у Львові за власний кошт: вона планує вкласти у будівництво майже 50 млн євро і розмістити на 100 тис кв м близько 20-30 компаній. Загалом, для Львова це означає понад 3 тис нових робочих місць. Місто ж забезпечить підведенням комунікацій до ділянки, на що в цьогорічному міському бюджеті виділено 10 млн грн. Станом на зараз, завершується розроблення проекту електропостачання індустріального парку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *