Двоє із п’яти роботодавців в Україні не дбають про харчування співробітників. Максимум, на що можуть розраховувати «білі комірці», – це наявність корпоративної кухні. За даними опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, дещо менше третини співробітників стурбовані своїм самопочуттям у зв’язку з «офісним» раціоном, а кожен восьмий уже «заробив» проблеми зі здоров’ям,інформує кореспондент Львівського порталу.
Турбота роботодавця про співробітників відіграє не останню роль у формуванні лояльності й піднятті мотивації. Особливо якщо йдеться про задоволення базових потреб – таких, як комфортне робоче місце, можливість відпочивати і правильно харчуватися. Проте практика показує, що далеко не всі роботодавці дбають про харчування співробітників. І ще менше виділяють на це фінансування.
За даними hh.ua, у двох із п’яти компаній питання про харчування взагалі не постає, і співробітники обідають, де і як доведеться. Приблизно така ж кількість офісних приміщень обладнані кухнею. В офісі передбачена зона для бізнес-ланчів, а всі витрати на харчування несуть самі співробітники. Кожен восьмий начальник забезпечує підлеглих повноцінними обідами — в компанії є змога замовляти їжу в корпоративній їдальні або користуватися послугами доставки. Інколи компанії частково або повністю покривають витрати на обід, укладаючи угоди з кав’ярнями або кейтеринговими компаніями. Щомісячна доплата на обід, знижки в місцевому кафе, корпоративна доставка обідів — такі соціальні пакети хоча й рідкісні, але зустрічаються в українських офісах. Також керівники створюють гарний настрій з допомогою кави, шоколаду й фруктів (13% компаній).
Неправильний режим харчування призводить до численних проблем зі здоров’ям. Розуміючи це, більшість «білих комірців» не чекають турботи роботодавця і беруть ініціативу до своїх рук. Кожен другий докладає всіх зусиль, щоб навіть на роботі харчуватися правильно. Приблизно один із двадцяти вважає, що в нього чудове здоров’я, і організм витримає всі експерименти з фаст-фудом і вуличною їжею. Дещо менше третини стурбовані своїм самопочуттям і звинувачують у цьому погану звичку жертвувати собою заради кар’єри. А кожен восьмий уже «заробив» проблеми зі здоров’ям через неправильне харчування на роботі.
Менше від усіх задумуються про свій раціон ТОП-менеджери. Саме вони частіше кажуть про те, що їхньому організму нічого не загрожує, і більше ніж решта страждають від неправильного харчування.
Данні були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в червні 2015 року. В опитуванні взяли участь 745 респондентів.
Фото:ru.depositphotos.com