ОСТАННІ НОВИНИ

Президент вручив львівським прикордонникам бойові прапори та нагороди «За мужність»

|

Сьогодні, з нагоди святкування 24 річниці Дня Незалежності України,  підрозділи Державної прикордонної служби України отримали стяги, які символізують оновлення та початок нової історії українського війська. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Держприкордонслужби.

держприкордон2

Сьогодні, 24 серпня,  відбулися урочисті заходи за участі керівництва держави на центральних вулицях міста Києва та у всіх областях України. Розпочалося святкування із вручення бойових прапорів українським військовим підрозділам  Президентом України  Петром Порошенком.

держприкордон3

Також відбувся парад, приурочений святкуванню Дня незалежності, на якому українські прикордонники продемонстрували стройовий вишкіл. Цьогорічний «марш незалежності», на відміну від попередніх, проходить в умовах, коли країна боронить східний кордон. Тому  доволі символічним є проходження по Хрещатику зведеної коробки АТО, куди увійшли 120 учасників бойових дій на Сході. Пліч- о-пліч із військовослужбовцями ЗС України, співробітниками МВС та учасниками АТО інших формувань 24 прикордонники, які нещодавно повернулися в складі мотоманевреної групи на рідну Черкащину. Лише своєю присутністю вони вже символізуватимуть незламний бойовий дух нашої України.

прикордон1

На сьогодні понад дванадцять тисяч прикордонників прийняли участь в бойових діях на Сході України, з яких чотири тисячі продовжують виконання бойових завдань на лінії розмежування. За мужність, проявлену під час виконання службових обов’язків 612 воїнів Держприкордонслужби відзначено високими державними нагородами. На жаль, не обійшлось без жертв. З початку подій на Сході України загинуло 65 прикордонників, справжніх героїв та патріотів своєї країни, імена яких назавжди увійшли в історію нашої держави, а світла пам’ять про них навіки залишиться у наших серцях.

Фото: Держприкордонслужба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *