ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко вилетів на зустріч з лідерами Франції і Німеччини

|

Президент України Петро Порошенко вилетів на зустріч з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні. Про це пише УНН  з посиланням прес-службу Адміністрації Президента.

Порошенко ru.tsn.ua

«У понеділок, 24 серпня, у Берліні відбудеться тристороння зустріч Президента України Петра Порошенка, Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель та Президента Франції Франсуа Олланда», – повідомили у прес-службі Адміністрації Президента.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що основним завданням переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом у Німеччині буде обговорення безпекової складової.

«Порядок денний у нас дуже обширний. Безумовно перший пріоритет є по безпековій складовій. І ситуація яка, незважаючи на те, що вчора, позавчора, сьогодні ми бачимо певне суттєве зниження кількості обстрілів. Нас безумовно не задовольняє не виконання ключових пунктів тих зобов’язань, які взяла на себе російська сторона – це відведення крупнокаліберної артилерії і важкої техніки», – наголосив П.Порошенко.

Також, за словами Президента, слід забезпечити умови, аби представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ мали безперешкодний доступ до всіх ділянок звідки здійснюються обстріли.

«Позиція третя. Ми маємо скоординувати дії по ключових завданнях української влади. Є формування потужної міжнародної спільноти як єдиної коаліції, яка має зупинити агресію. Це стосується, як чітко скоординованих дій на сході країни, так і чітко скоординованих кроків про невизнання анексії Криму», – підкреслив він.

Крім того, зазначив Президент, четвертою позицією перемовин у Берліні буде координація дій і переговорів щодо безвізового режиму.

Фото: news.bigmir.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *