ОСТАННІ НОВИНИ

Топ найвпливовіших жінок Львова. Рейтинг Львівського порталу

Андрій КОТЕНСЬКИЙ, Львівський портал

|

Їх часто позаочі називають стервом, а в обличчя говорять улесливі оди. Вони легко зводять із розуму та приходять першими до вершини. Можуть бути химерами, управляти чи сидіти на шиї. Їх обов’язково слухаються і дослухаються, часто уникають та бояться. Справжні «залізні» леді – завжди успішні й досягають своїх цілей, а якщо лягають на лопатки, то щоб осідлати.

104

Львівський портал склав свій рейтинг найвпливовіших та авторитетних жінок сучасності Львова:

16. Оксана Караванська – дизайнер та модельєр.

15 Караванська

Караванська – не лише талановитий український дизайнер, а й світовий бренд, у якому традиційно присутній український колорит.

Її колекції з успіхом проходять у Європі та мають чимало поціновувачів за океаном, зокрема у США та Канаді.

Дизайнерка є постійною учасницею Українських тижнів прет-а-порте і є членом Українського Синдикату Моди.

Оксана Караванська є одним із найкреативніших дизайнерів України, її колекції обов’язково українські, гостро модні та непередбачувані

15. Катерина Садова – мистецтвознавець, перша леді Львова.

14 Катерина Садова

Завжди у «тіні», проте не варто недооцінювати пані Катерину, бо як підказує народна мудрість «чоловік – голова, а жінка – шия. Куди поверне шия туди й голова».

Катерина Садова виховує п’ятьох синів: Івана-Павла, Тадея-Луку, Михайла, Йосипа та Антонія

Якщо вірити деклараціям, саме Катерина приносить основні гроші у бюджет Садових, а наш бургомістр протирає штани. Саме Катерина Садова є головним акціонером ПрАТ «ТРК Люкс».

14. Роксолана Богуцька – художник, дизайнер та модельєр.

13 Богуцька

Роботи Богуцької мають безліч шанувальників, особливо серед дружин політиків. Навіть екс-перша леді України – пані Катерина Ющенко одягалася у Роксолани Богуцької.

Водночас не можна не згадати, що саме костюм від Богуцької доповнював сценічний образ переможниці Євробачення 2004 року – Руслани.

Елегантна розкіш, смілива сучасність та дивовижна суміш українських етнічних мотивів не залишають справжніх панянок байдужими.

13. Оксана Сироїд – політик.

12 Сироїд 2

Народна депутатка України 8-го скликання, що пройшла за списком «Об’єднання Самопоміч». У минулому директор Української правничої фундації, експерт «Реанімаційного пакету реформ». Сьогодні Оксана Сироїд – заступник Голови Верховної Ради України.

Водночас Сироїд є членом Комісії із зміцнення демократії та утвердження верховенства права при Президентові України.

Співавтор низки законопроектів, які отримали позитивні висновки Комісії Ради Європи «За демократію через право», засновниця благодійної організації «Кирило-Мефодіївська фундація».

12. Наталя Балюк – журналіст.

11 Наталія Балюк

Наталія Балюк – талановита журналістка, яка в одному із інтерв’ю зізналася, що прокидається й засинає з думками про роботу. Свою блискавичну кар’єру жінка зробила в газеті Високий Замок, де здолала шлях від стажера до головного редактора.

Цікаво, що газета, сім’я та спорт – три головні цінності у житті однієї з найвпливовіших жінок Львова, яка не планує йти у політику.

11. Ганна Гопко – журналістка, громадська діячка та політик.

10 Ганна Гопко

Ганна розпочинала свою кар’єру, як журналіст та після останніх революційних подій в Україні потрапила у велику політику, як №1 партії «Самопоміч». Молода й амбіційна жінка є співзасновником регіонального центру громадянського представництва «Життя», консультантом секретаріату Рамкової Конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну (Женева), членом Опікунської Ради НДСЛ «Охматдит», член Наглядової ради Національного медичного університету Богомольця, член правління Центру протидії корупції, координатор адвокаційної кампанії «Наші діти» та руху добровольців «Простір свободи».

Сьогодні Ганна Гопко є головою комітету Верховної Ради у закордонних справах.

10. Ірина Снітинська – бізнес-леді, фасилітатор.

9 Ірина Снітинська

Снітинська є тренером з ораторської майстерності та засновником школи риторики і ораторства АҐРУС.

Неабиякої пошани Снітинська досягла завдяки благодійним аукціонам «Купи зустріч – допоможи Україні». До цього заходу активно долучалися відомі успішні люди не лише Львова. Усі виручені кошти пішли на потреби української армії.

Сьогодні Снітинська змушена збавити оберти, адже готується стати мамою.

9. Ірина Фаріон – український мовознавець, політичний і громадський діяч.

8 Ірина Фаріон

Сьогодні орлиця не звітує перед гієнами, а її політична зоря потускніла, утім Ірина Дмитрівна залишається грозою українського мовознавства не лише у рідному Львові.

Науковий доробок кандидатки філологічних наук, доцента НУ «Львівська політехніка» нараховує чотири монографії та 200 наукових статей. Ірина Фаріон є членом наглядової ради Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, а від 1998 року — ініціатор та організатор щорічного мовно-мистецького конкурсу серед студентів та учнів «Мова – твого життя основа».

Заговорити неправильною українською мовою з Іриною Дмитрівною бояться не лише спудеї, а й дебелі народні депутати. Не виключено, що Фаріон повернеться у велику політику зовсім скоро.

8. Ірина Марушкіна – журналіст.

7 Ірина Марушкіна

Ірина є кандидатом історичних наук та доцентом кафедри нових медій.

Працювала директором Львівського представництва інформаційних агентств «Медіа-простір», «Контекст-медіа», «Presstime.com.ua», директором «Аргумент-газети», інтернет-видання «Вголос», брала участь у створенні радіо «Галичина». Сьогодні – головний редактор інтернет-видання «Варіанти».

Варто також додати, що Марушкіна є випускником школи Європейської інтеграції в Альбаху (Австрія). Брала участь у багатьох грантових міжнародних проектах, в тому числі у Форумі освітніх ініціатив та в Українсько-польському інформаційному центрі для ГО в м. Краснік.

Сьогодні Ірина Марушкіна – головний редактор інтернет-видання «Варіанти». Окрім того активний й безцеремонний куратор спільноти Львівська політика, де акумулювалася інтелектуальна еліта Львова, або ті хто нею прикидаються.

7. Софія Федина – співачка, громадський діяч та волонтерка.

6 Федина 2

Голова світової організації українських лемківських об’єднань, член обласного проводу Конгресу Українських націоналістів.

Нещодавно жінка повернулася до Львова після перебування у США та Канаді. Метою цієї поїздки був збір коштів на потреби бійців АТО.

Сьогодні Софія Федина опікується спецпідрозділом «Сокіл», окремою батареєю 80-ої аеромобільної бригади, загоном саперів 59-ої бригади, допомагає військам повітряної оборони та батальйону «Азов», яких всі знають як «янголів Інститутської».

6. Олександра Коваль – громадський діяч.

5 Олександра Коваль

Співзасновниця «Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів» є

президентом ГО «Форум видавців» й організатором Національного книжкового «Форуму видавців у Львові». Ця жінка не лише подарувала львів’янам книжкове свято, а й надалі продовжує роботу задля підтримки книжкового ринку України.

Олександра Коваль автор численних публікацій в ЗМІ, що стосуються українського книжкового ринку, підтримки та розвитку читання, член колегії міністерства культури, національної комісії ЮНЕСКО та експертної групи з розробки стратегії розвитку культури України.

5. Наталя Шелестак – громадська активістка.

4 Шелестак

Шелестак не лише громадська активістка, а й координатор ГО «Варта 700». Мужня жінка встигає займатися волонтерством та люстрацією чиновників водночас.

Наталія Шелестак не боїться вступати у гострі дискусії та виводити нікчемних політиків та порушників закону на чисту воду.

Щоправда є люди, які її критикують і підозрюють у корупції, цим брудом жінку поливають колуарно й не висловлюються відкрито.

4. Любов Возняк – волонтер.

107 Любов Возняк

Возняк – одна із організаторів спільноти «Допоможи фронту» та найбільш активних волонтерок Львова, яка безупинну трудиться для допомоги нашій армії.

Любов розпочала свою волонтерську ходу із Майдану, куди постачала дрова, а від початку війни із РФ залишається на постійному зв’язку із бійцями української армії.

Люба Возняк – жінка з великим серцем, яка змінює не лише Львів, а й життя тисяч захисників України. Вона матір двох дітей та по праву варта звання берегині фронту.

3. Світлана Добровольська – керівник відділу зав’язків з громадськістю ГУМВС України у Львівській області.

3 Світлана Добровольська

Речниця міліції Львівщини без сумніву одна із найвпливовіших жінок Львова. Ця жінка вміє постояти за себе та тримає на пульсі усю кримінальну ситуацію області.

Цікаво, що Добровольська пережила не одну каденцію хороших і відверто «недуже» чиновників силових структур, від керівників ДАІ до керівників МВС Львівщини. Попри те залишилась чуйна до чужого горя, та водночас доволі різкою у роботі. Мабуть по іншому працювати в чоловічому колективі не можна.

Сьогодні від роботи Світлани Добровольської залежить імідж правоохоронних органів Львівщини. Особливо це актуально зараз, коли міліція стала на шлях реформування та мріє повернутися обличчям до людей.

2. Ольга Фреймут – телеведуча.

3 2льга Фреймут

Прискіпливу білявку із Львівщини бояться усі ресторації та заклади обслуговування України, адже вона головний ревізор країни.

Журналіст та телеведуча поставила з ніг на голову заклади обслуговування із 2011 року у проекті «Нового каналу» – «Ревізор».

Сьогодні Ольга інспектує усю сферу послуг України у авторській програмі «Інспектор Фреймут», яка виходить на телеканалі «1+1».

Варто додати, що на руках білявки червоний диплом магістра міжнародної журналістики Франкового університету.

1. Руслана Лижичко – співачка та активна громадська діячка.

1 Руслана 2

Руслана Лижичко, більш знана під сценічним ім’ям Руслана, вже давно відійшла від традиційного образу співачки та стала голосом України у Світі. За плечима цієї тендітної жінки не лише зіркове життя, визнання та найбільші музичні нагороди, а й небезпечна волонтерська робота зі звільнення заручників у АТО.

Руслану поважають за її чітку громадську позицію.

Цікаво, що волонтерська енергія Руслани проявилася, ще на початку її популярності – 1998 році, коли молода співачка об’їздила із благодійними концертами стародавні замки України з метою зібрати кошти на їх реставрацію. Також Лижичко допомагає притулкам для тварин у Львові.

Піком громадської діяльності стали революційні події в Україні 2013 – 2014 років, коли Руслана стала провідною активісткою Євромайдану і мало не до втрати голосу підтримувала людей на площі.

Після початку неоголошеної війни з Росією Лижичко взялася за поїздки на Донбас задля звільнення заручників, а згодом й міжнародну боротьбу із брехливою російською пропагандою проти України.

Фото із соціальних мереж

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *