ОСТАННІ НОВИНИ

Антикорупційне бюро пустить своє коріння у Львові

|

У Львові створять територіальне управління Антикорупційного бюро. Про це сьогодні під час зустрічі з журналістами розповів голова Національного Антикорупційного бюро Артем Ситник, інформує кореспондент Львівського порталу.

http://photo.unian.net

За словами А.Ситника, Львів стане першим містом в Україні де створять таку структуру.

«Після внесення змін до закону України «Про Національне Антикорупційне бюро», який зараз знаходиться на розгляді у Верховній Раді, десь у вересні ми плануємо оголосити конкурс на  посаду керівника територіального управління Антикорупційного бюро у Львові. Сподіваємося, що місцева влада, допоможе нам знайти приміщення де працюватиме це управління», – розповів А. Ситник.

Як додав А.Ситник, вже найближчим часом, з урахуванням думок львівської громадськості,  Антикорупційне бюро висуне кваліфікаційні умови для тих осіб, які подаватимуться на цю посаду.

«Сьогодні я зустрівся з громадськими активістами, щоб запитати у них, яким вони бачать керівника такого управління у Львові. На мою думку це має бути особа, яка буде користуватись авторитетом на місцевому рівні, але в той же час вона має забезпечити максимальну активність в роботі цього управління», – додав А. Ситник.

Всього в структурі територіального управління Антикорупційного бюро у Львові працюватиме близько 15 осіб. Це будуть такі «свого роду очі і вуха» Національно Антикорупційного бюро України у Львові.

«У Львові не буде ні детективів, ні спеціального підрозділу Антикорупційного бюро. У Львові буде структура, яка буде приймати інформацію про корупційні моменти, обробляти їх та в режимі онлайн відправляти до Києва для подальшого проведення розслідування. В перспективі ми хочемо, щоб територіальні управління отримали доступ до всіх баз даних, щоб на територіальному рівні можна було моніторити ситуацію з корупцією», – підсумував А. Ситник.

Територіальне управління Антикорупційного бюро у Львові має запрацювати вже до кінця цього року.  Загалом по Україні планується створити шість таких управлінь. Після Львова такі установи також з’являться в Одесі та Дніпропетровську.

Фото: www.dsnews.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *