ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть вивести «на чисту воду» власників ЗМІ

|

Сьогодні львівські журналісти та медіавласники обговорили важливість прозорості у медіавласності, у відкритості імен спонсорів телеканалів, радіокомпаній, газет та інтернет-видань. Жваве обговорення відбулося у львівському «Прес-клубі»,  передає кореспондент Львівського порталу.

Преса

Дані опитування, яке провів Інститут масової інформації засвідчмли, що дуже малий відсоток населення знає, кому належить певний медіаресеурс. Відтак люди не можуть об’єктивно сприймати інформацію.

Також досліження показало, що дуже малий відсоток населення відчуває потребу у регіональних ЗМІ, що може спричинити їх зникнення. Саме тому регіональні ЗМІ мусять шукати джерело фінансування у депутатів та олігархів.

Окрім того, стало відомо, що сьогодні до Верховної Ради України подано законопроект №1831, який зобов’язує усі медіаресурси відкрити дані про фізичних осіб, які володіють медіаресурсом. На думку юриста Романа Головенка, це дозволить людям обєктивніше сприймати інформацію.

«Сьогодні люди лише здогадуються, хто власник того чи іншого ресурсу. Відкритість імен власників допоможе людям оцінювати повноту та достовірність отриманої інформації, а не дивитися на події крізь призму якогось медіамагната», – переконаний юрист.

Тепер багато залежитиь від народних депутатів, котрі прийматимуть рішення щодо законопроекту.

Журналісти переконані, що свобода слова та прозорість у фінансуванні медіаресурсів – одна з вимог демократії, обов’язковий атрибут європейської країни, тому для неї вкрай необхідний законодавчий фундамент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *