За півроку на залізницях загинуло 10 підлітків

|

З січня по липень 2015 через власну необережність і порушення правил безпеки на залізничному транспорті загинули 10 підлітків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Укрзалізниці.

залізниця

У семи із цих випадків діти травмувалися струмом. Серед загиблих – 8 хлопчиків і 2 дівчинки.

Загалом у 2015 році на залізницях травмовано 343 сторонніх осіб, 202 з яких загинули. У переважній більшості люди зазнають травм через  перехід залізничної колії у невстановлених місцях (50,4% випадків), а також при ходінні по сталевих магістралях (22% випадків).

Імовірність дитячого травматизму на залізницях збільшують два фактори: шкільні канікули та бездоглядність дітей – з одного боку і популярність у підлітків екстремальних видів дозвілля – з іншого.

Колії, переїзди, поїзди, залізничне обладнання – об’єкти підвищеної небезпеки. Навіть якщо залізничний склад не рухається, спроба вилізти на дах вагона може коштувати людині життя, адже напруга в контактній мережі становить 27,5 тисяч вольт. Підлітки гинуть через власну необережність, через бажання зробити красиві фото та похизуватися перед однолітками. Нагадаємо, що 17 травня на Львівщині 13-річна дівчина потрапила до реанімації через спробу зробити вдале селфі на залізничному вагоні.

Потенційними жертвами також стають меломани, що при знаходженні на залізничній інфраструктурі не розлучаються з навушниками і не вимикають звук на своїх плеєрах або мобільних телефонах при переході через залізничні колії. Ще один фактор ризику – екстремальне хобі підлітків і молодих людей, яких називають зачеперами.

Загалом кількість нещасних випадків невиробничого характеру на залізницях зменшилася: травмованих порівняно з відповідним періодом минулого року стало на 41 особу менше. З 26 до 18 зменшилася і кількість дітей, які отримали тяжкі травми на сталевих магістралях. Статистика невиробничого травматизму свідчить, що серед потерпілих 73,7% – це чоловіки.

Фото: ipress.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *