ОСТАННІ НОВИНИ

На концерті у філармонії збиратимуть гроші на пам’ятник Вербицькому

|

У неділю, 23 серпня, о 17:00 год. у Львівській обласній філармонії відбудеться  концертна програма до Дня Незалежності за участю відомих творчих колективів і солістів Львова. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській філармонії.

ДНУ - філармонія

Окрім концерту, у фойє філармонії проведуть аукціон, присвячений збору коштів для встановлення пам’ятника Михайлу Вербицькому, автору гімну України.

Щодо учасників-гостей, то унікальною нагодою буде знайомство з творчістю Лариси Ковальчук – бандуристки з Австралії. Лариса Ковальчук – професійна бандуристка й співачка. Це перший спільний проект Лариси Ковальчук та Львівської обласної філармонії.

«Виконавці розкриватимуть чудову палітру української музики – від українських народних до авторських пісень. Звучатимуть пісні Володимира Івасюка, Анатолія Кос-Анатольського. Прозвучать і пісні з проекту «Повстанське танго».  Цим організатори прагнуть підтримати патріотичний дух народу України. Окрім того, на концерті прозвучать твори композитора Михайла Олійника, а також інструментальні твори у виконанні «Високого Замку». Це твори Мирослава Скорика, Анатолія Кіріяка, відомого скрипаля-віртуоза Олександра Божика.

Лариса Ковальчук виконає українські народні пісні. Твори у виконанні Петра Радейка добре відомі для львівської публіки, і вже мають своє реноме – пісня «Мамо, не плач», присвячена пам’яті Небесної Сотні, пісні з авторського проекту «Мелодія». Михайло Олійник бере участь у концерті, як піаніст та композитор», – розповів керівник ансамблю «Високий Замок» Андрій Яцків.

Ведучою концерту буде відома на львівських теренах кандидат мистецтвознавства Оксана Король. Концерт триватиме близько півтори години.

Фото: філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *