ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують оглянути унікальні рукописи та гравюри

|

Львівська національна наукова бібліотека України ім. В. Стефаника запрошує на день відкритих дверей. Про це Львівському порталу повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

12

Львів’ян та гостей міста запрошують 21, 22 та 24 серпня з 11.00 до 15.00 год. Відтак в ці дні всі бажаючі зможуть відвідати державну скарбницю унікальних рукописних і друкованих пам’яток української та світової книжкової культури, творів мистецтва.

У бібліотеці нині зберігається понад 8 мільйонів одиниць фонду, зокрема найбагатша у світі збірка україніки –– це книги XVIII-поч. ХХ ст. та українська й іншомовна періодика ХІХ-поч. ХХ ст.; унікальні колекції стародруків, палеотипів та картографії XVI-XVIII ст.; зібрання творів українського та світового мистецтва –– гравюр, рисунків, акварелей, гуашей, нот XVI-поч. ХХ ст. Загальний обсяг колекцій, які мають виняткове значення для української культури і науки та не можуть бути відтворені у разі їх втрати або руйнування, становить 3 млн 725 тис. одиниць зберігання.

«Метою нашої акції є ознайомлення майбутніх читачів Бібліотеки з роботою книгозбірні, правилами користування, унікальними фондами та вмінням використовувати її різноманітні ресурси для забезпечення інформаційних, науково-дослідних, освітніх, культурних та інші потреб користувачів. Окрім того, під час екскурсії відвідувачі отримають інформацію щодо історії створення ЛННБ України ім. В. Стефаника», – розповіли організатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *