ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики «ДНР» зірвали обмін полоненими в останній момент

|

Ватажки терористів “ДНР” зірвали обмін полоненими. В останню мить вони висунули вимоги, погодитися на котрі українські переговорники не могли з міркувань безпеки, передає ТСН.
полонені

Обмін готувався протягом трьох місяців. Сторони вийшли на “фінішну пряму” процесу два дні тому. З українського боку в процесі активну участь брали волонтери, військові та працівники СБУ.

Маріупольський суд змінив санкцію для обвинувачених у бандитизмі, пограбуваннях і вбивствах осіб із тримання під вартою на домашній арешт. Ця юридична формальність дозволяла вивести обумовлених із бойовиками кримінальних авторитетів із зали суду, посадити в автобуси та вирушити на лінію розмежування сторін.

Усього було домовлено про обмін у форматі 13 на 13. Серед полонених українських військових мали б звільнити офіцерів, які провели в неволі рік після трагічних подій під Іловайськом.

Однак, в останній момент бойовики несподівано висунули нові вимоги. Зокрема йшлося про проведення обміну на території, підконтрольній “ДНР”, а не нейтральній смузі. Переговори тривали більше доби на самісінькій передовій, і завершилися фіаско.

Тримісячна копітка праця провалилася. Однак військові не втрачають віри в можливість звільнення своїх побратимів і збираються продовжувати пошук шляхів їх обміну.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *