ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко пообіцяв підтримувати інвалідів-бійців АТО

|

Держава має підвищити увагу до вирішення проблем людей з інвалідністю, зокрема в питанні протезування та психологічної реабілітації учасників АТО. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з уповноваженим Президента з прав людей з інвалідністю Валерієм Сушкевичем, повідомляє прес-служба Президента.

порох

“Сьогодні це ті люди, які в першу чергу потребують уваги, допомоги та психологічної реабілітації, що допоможе адаптуватися і забезпечити нормальну інтеграцію. Держава завжди має бути повернута обличчям до них”, – підкреслив Президент.

Він наголосив на необхідності вдосконалити механізм присудження стипендій Президента українським паралімпійцям.

Водночас Сушкевич розповів про компроміс із урядом у питанні збереження пільг на проїзд у транспорті для інвалідів. Вирішене й питання оподаткування пенсій та інших виплат, а також щодо фінансування громадських організацій інвалідів.

Уповноважений Президента також повідомив про проблеми в питанні протезування, зокрема – загрозу зупинки надання допомоги через корупційні схеми, які існували. “Нам вдалося разом з міністром соціальної політики та за підтримки міністра охорони здоров’я знайти механізм, який убезпечить від зупинки протезування”, – зазначив Сушкевич.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *