ОСТАННІ НОВИНИ

За рік на Львівщині ліквідували кілька злочинних угрупувань

|

У поточному році до кримінальної відповідальності притягнуто 30 членів злочинних угрупувань. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

угруповання

 

 

Правоохоронними органами Львівщини упродовж року до суду скеровано 8 кримінальних проваджень за ознаками вчинення злочинів у складі організованих угруповань.

Серед них слід виділити 3 провадження з ознаками корупції у сфері агропромислового комплексу, у кредитно-фінансовій сфері та у сфері освіти. Йдеться про учасників злочинного угруповання, які шляхом зловживання службовим становищем вчинили розкрадання спирту на одному з підприємств на суму понад 5,1 млн. гривень, а також членів організованої групи, яка функціонувала в галузі освіти, які здійснювали систематичне вимагання і отримання неправомірної вигоди від студентів Національного транспортного університету України на загальну суму понад 170 тис. грн. Крім того, перед судом постане організована група, члени якої привласнили кошти клієнтів банку на суму понад 2,7 млн. грн.

Також, в суд скеровано обвинувальні у 5 кримінальних провадженнях щодо членів ОЗГ, які вчинили ряд крадіжок з офісних приміщень на суму 1,6 млн. гривень, та щодо ОГ у кредитно-фінансовій сфері, дії якої були спрямовані на незаконне заволодіння коштами вкладників кредитних спілок на загальну суму 3,5 млн. грн. Притягнуто до кримінальної відповідальності й учасників ОЗГ, які займалися виготовленням та збутом наркотичних засобів, а також двох злочинних угруповань, що спеціалізувалися на вчиненні крадіжок, грабежів та розбійних нападів, заволодівши майном потерпілих на загальну суму понад 500 тис. грн.

Під час досудового розслідування встановлено, що діяльністю вказаних організованих злочинних груп спричинено збитки потерпілим у розмірі 13,6 млн. гривень.

Цьогоріч судами області уже винесено вироки та засуджено 15 членів злочинних угрупувань.

Фото: karpatskijobjektiv.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *