ОСТАННІ НОВИНИ

Село на Львівщині отримає півмільйона євро від ЄС

|

Незабаром село Глиняни, що в Золочівському районі, презентує проект за грантовим договором «Створення багатофункціонального навчально-виробничого комплексу «Мозаїка». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

глиняни

 

Цей проект упродовж двох років реалізовуватимуть Глинянська міська рада та благодійна організація «Фонд розвитку Глинян» за підтримки та фінансування Європейського Союзу у рамках політики підтримки регіонального розвитку України. За партнерською угодою, Львівська обласна рада виступає офіційним партнером проекту.

Глинянська міська рада і благодійна організація «Фонд розвитку Глинян» повідомляють, що завдяки спільним зусиллям зуміли отримати черговий грант Європейського Союзу на перетворення приміщення старої школи у Глинянах на сучасний навчально-виробничий комплекс регіонального значення «Мозаїка».

Відзначимо, що всього на конкурс було подано понад 400 проектів. Європейський Союз підтримав саме цей проект і виділив на його реалізацію на безповоротній основі 90% загальної вартості. Загальна вартість проекту становить 483 512, 98 євро. Авторами проекту є вихідці з Глинян Олег Гураль та його дружина Зоряна Купчинська.

Проектом передбачено облагородити територію та зробити реконструкцію будівлі старої школи і створити в ній навчально-виробничі аудиторії, конференційний та виставковий зали, консультаційний центр (наразі юридичного спрямування), сучасний хостел на 30 місць і відродити історичне ремесло, завдяки якому Глиняни є відомими у всьому світі, – килимарство.

Протягом наступних 2-х років у рамках проекту проходитимуть круглі столи, безкоштовні навчальні семінари, інші цікаві дійства.

Фото: novomoskovsk.eu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *