ОСТАННІ НОВИНИ

Софія Федина повернулась до Львова з подарунком для бійців АТО

Ярослав СИВАКІВСЬКИЙ, Львівський портал

|

Відома українська співачка Софія Федина нещодавно повернулася до Львова після перебування у США та Канаді. Метою цієї поїздки був збір коштів на потреби бійців АТО. Про зібрані кошти співачка відзвітувала сьогодні перед журналістами, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

DSC_5979

Із 23 по 30 червня Софія Федина перебувала у Нью – Йорку в ролі  голови Світової Федерації лемківських об’єднань на 15-ій ювілейній Лемківській ватрі. Ця поїздка стала можливою завдяки запрошенню Організації оборони Лемківщини.

«Незважаючи на те, що Лемківська ватра тривала лише два дні, нам вдалося зібрати 2 тисячі доларів. Збір коштів проводився як завдяки виступам, так і завдяки продажу різноманітних українських речей. Окрему подяку за надання речей для продажу хочу висловити мистецькому центру «Львівський Вернісаж» та Лесі Горностай», – говорить співачка.

Більш тривалий період Софія Федина провела в Канаді, де виступала на Українському фестивалі «Писанка» та сільськогосподарському фестивалі в Вергевілі, мала сольний концерт в Едмонтоні, де також взяла участь в Днях Спадщини, відвідала свято Українських днів в Українському селі, а також була учасником фандрейзер-забави у Мундері.

«Канадсько-українське товариство «Зустріч» допомагає Україні з початку Революції Гідності. Кожного тижня я отримувала пакунок з речима, залежно від потреб Майдану, а згодом української армії. В Канаді дуже багато українців, котрі мріють повернутися на Батьківщину, тому вони роблять усе можливе для її демократичного розвитку. Дивлячись на них та на українських волонтерів, починаєш вірити у щасливе майбутнє України», – ділиться Софія Федина.

На думку співачки, українці відіграли велику роль у становленні Канади та продовжують ділитися з світом культурним надбанням українців.

«За 50 кілометрів від Вергевіля є Українське село, котре дуже схоже на Шевченківський гай у Львові. Його створили українські емігранти, котрі покинули Батьківщину ще 120 років тому. Тут є все – від звичайних копанок до пишних українських хат. Воно має багато відвідувачів, що дозволяє говорити про зацікавлення українською культурою з боку світової громади», – запевняє співачка.

Волонтерці вдалося привезти безліч необхідних речей, серед яких віськове обмундирування, оптичні приціли, тепловізори, планшети, міношукачі, прибори нічного бачення, Проте найголовніший подарунок військовим – автомобіль.

DSC_6033

«Я опікуюся спецпідрозділом «Сокіл», окрему батарею 80-ої аеромобільної бригади, загін саперів 59-ої бригади, допомагаю військам повітряної оборони та батальйону «Азов», яких всі знають як «янголів Інститутської». Проте допомоги вистачає не всім. Під час мого перебування за океаном до мене звернулися хлопці з розвідки Нацгвардії з проханням забезпечити їх автомобілем, адже за потреби вони завжди змушені зичити авто у батальйону «Донбас», хоча утримують території від Широкіно до Донецька. Нарешті мені вдалося задовільнити їхню поребу», – радіє співачка.

Незабаром Софія Федина вирушить до Південної Америки з сольним концертом, де її прийматимуть Бразилія та Аргентина. У майбутньому турне співачка сподівається трішки відпочити та набратися енергії, щоб знову продовжити допомагати українським бійцям.

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *