ОСТАННІ НОВИНИ

Садового та Синютку звинувачують у відсутності шкільних підручників

|

ГО «Батьківська Рада Львівщини» звертається  з проханням роз’яснити ситуацію щодо оплати шкільних підручників до міського голови Львова Андрія Садового та голови  Львівської обласної адміністрації Олега Синютки. Про це Львівському порталу повідомили у  ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього».

68

За словами обурених батьків, досі невідомо, чи отримають підручники учні 4-их та 7-их класів.

«Новий навчальний рік розпочнеться вже  за два тижні, а ситуація з оплатою та забезпеченням  підручників, особливо для 4-их та 7-их класів й досі залишається незрозумілою для  батьків школярів», – кажуть в «Батьківській Раді Львівщини».

Також вони повідомляють, що у Адміністрації Президента України заявляють, що з нового навчального року школярів державних шкіл планують на 100% безкоштовно забезпечити підручниками, а в Міністерстві освіти і науки обіцяють оплату 50 на 50 % (держава і батьки). Своєю чергою уряд на чолі з прем’єр-міністром говорить про оплату 50 %, а ще 50 % мають дофінансувати з місцевих бюджетів.

«Ситуація залишається заплутаною. Досі немає чіткого і конкретного формулювання та документу, який би регламентував ситуацію зі закупівлею підручників. Очевидно, що заручниками створеного хаосу є батьки школярів, а також адміністрації освіти на місцевому рівні. Непорозуміння і бардак довкола цього питання ми переконані  є вигідним конкретним  структурам та посадовим особам», – переконані у  ГО «Батьківська Рада Львівщини».

Відтак вимагають у керівництва міста та області надати роз’яснення  щодо того, чи будуть школярі забезпечені підручниками, як буде здійснюватиметься оплата за підручники, чи закладенні кошти у місцеві бюджети для дофінансування закупівлі підручників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *