ОСТАННІ НОВИНИ

У Палаці Потоцьких зазвучить «Музика в старому Львові»

|

У п’ятницю, 14 серпня о 16.00 у Палаці Потоцьких відбудеться відкриття II міжнародного фестивалю «Музика в старому Львові». Одночасно у Кракові проходитиме у цей час 40-й міжнародний фестиваль «Музика в старому Кракові». Про це Львівському порталу повідомили в прес-службі Львівської філармонії.

філармонія

Перший захід фестивалю «Музика в старому Львові» приурочений унікальній даті – 330-річчю трьох  видатних  композиторів доби бароко – Йоганну Себастьяну Баху, Георгу Фрідріху Генделю та Доменіко Скарлатті. Концерт триватиме півтори години.

За словами керівника проекту, клавесиністки, народної артистки України Наталії Свириденко, «центральним епізодом програми буде легендарна жартівлива «Кавова кантата» Й. С. Баха, навколо якої і розгортатиметься  вся програма. Твір прозвучить українською мовою і матиме не тільки концертну, а й сценічну постановку з натяком на сюжетну лінію».

Окрім цього, в програмі першого дня фестивалю – Концерт для клавесина соло і арія Ксеркса з опери «Ксеркс»  Георга Фрідріха Генделя та дві сонати і два канцони для сопрано й клавесину, «Бранденбурзький концерт» у версії для струнного квартету й клавесину Доменніко Скарлатті.

Серед виконавців концерту викладачі і студенти Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка: Наталія Свириденко (керівник проекту, клавесин (Київ), Оксана Петрикова (сопрано), Олександра Нікіфорова (сопрано), Віктор Тетеря (тенор), Владислав Федоров (баритон), Євген Васюков (бас) та малий склад Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *