ОСТАННІ НОВИНИ

Сільського голову на Львівщині судитимуть за фальшиву довідку

|

Прокуратурою Львівської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно сільського голови одного із сіл у Турківському районі, через дії якого з державного бюджету було незаконно розтрачено 120 тис грн.

печатка

Про це Львівському порталу повідомили у пес-службі прокуратури Львівської області.

Встановлено, що посадовець підписав та завірив печаткою сільської ради завідомо неправдиву довідку про перебування громадянки на обліку у зв’язку з необхідністю поліпшення житлових умов.

На підставі цього підробленого документу остання взяла участь у програмі “Доступне житло” та отримала державну підтримку при купівлі помешкання у сумі майже 120 тис грн.

Сільського голову обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Своєю чергою, Галицьким районним судом м. Львова згадану громадянку визнано винною у вчиненні шахрайства, підбурюванні у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивого документа, використанні завідомо підробленого документа. Також, за позовом прокуратури, судом постановлено стягнути із останньої згадану суму коштів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *