ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створили абетку-енциклопедію про Андрея Шептицького

|

Незабаром на книжкових полицях у Львові з’явиться новинка від видавництва «Старого Лева» – абетка-енциклопедія «Шептицький від А до Я». Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі видавництва.

sheptyckyj_pamjatnyk

Як зазначають у видавництві «Старого Лева», «Шептицький від А до Я» – це жива і дуже щира книга для дітей і дорослих. Побудована за абетковим принципом історія про тих і те, що було важливими для Митрополита, і що є вагомим для нас сьогодні. У ній Андрей Шептицький – такий, яким він був у житті: доброзичливий, мудрий та милосердний, з великим почуттям гумору та любов`ю до людей. Андрій Лесів та Романа Романишин (творча майстерня «Аґрафка», яка зайнялась оформленням видання) створили цілий візуальний світ Андрея Шептицького. Ідея цього непересічного проекту належить журналістці Галині Терещук, яка разом із письменницею, перекладачкою Оксаною Думанською стала автором тексту до книжки.

«Дивовижно, як в одній людині поєдналися велич і простота. Для багатьох людей Андрей Шептицький був не лише митрополитом, графом, меценатом, він був батьком, до якого можна було звернутися з болями і турботами. І ми у цій незвичайній книжці хотіли наблизити його, простого і величного, до сучасних дітей», – каже головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка.

У видавництві «Строго Лева» переконані, що кожна буква цієї незвичної абетки відкриває нову грань життя і діянь Митрополита: тут і місця, міста, поняття, історії, дитячі спогади, імена, які чимало значили для Шептицького і завдяки яким він був таким, яким був. «Ерудит», «євреї», «жарт», «забавки», «мИтрополит», «ікона» – через такі слова і поняття відкривається читачам його постать.

Додамо, що книжка з’явиться у продажу на початку вересня.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *