ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині більше тисячі військових не можуть повернутись додому зі Сходу через умисний зрив мобілізації

|

На Львівщині сільські голови восьми населених пунктів не виконали належним чином покладених на них обов’язків по мобілізації. Відтак, службовці не повідомляли військовозобов’язаних про мобілізацію, а ті у свою чергу не з’являлись до військкоматів. Про це повідомив  заступник військового прокурора Львівського гарнізону Максим Пандяк сьогодні, 11 серпня, передає кореспондент Львівського порталу.

мобілізація

Посадовець повідомив, що остання хвиля мобілізація зірвалась саме через незаконні дії голів деяких сільрад. Мова, зокрема, йде про голів сільських рад, що на Сокальщині та Сколівщині.

«Військової прокуратурою Західного регіону в черговий раз було виявлено перешкоджання законній діяльності  Збройних сил України , а також інших військових формувань. Нами  було встановлено, що вісім голів  сільських рад самоусунулись від виконання  своїх обов’язків передбачених  ЗУ «Про мобілізацію  та мобілізаційну підготовку». У результаті цього вони у всій мірі не виконали своїх обов’язків щодо поставки військовозобов’язаних , а також не здійснили належним чином оповіщення, через що за п’яту-шосту хвилі мобілізації  до відповідних військкоматів не  було доставлено жодного військовозабов’язаного», – сказав  Максим Пандяк.

За словами посадовця, найчастіше виправдовувались сільські голови тим, що вказані війсковозобов’язані мешканці виїхали за кордон або перебувають не на місці прописки.

Окрім того службовець заявив, що наразі усі посадовці, які недотримались законодавства, надалі сидять у своїх кріслах голів сільських рад.

«Поки триває досудове розслідування, вони перебувають на своїх посадах», – додав Максим Пандяк.

У цей час, поки триває розслідування, близько 1000-1500 мобілізованих солдатів не можуть повернутись додому. На полі бою їх мали заступити ті особи, які не з’явились до військкомату через незаконні дії сільських голів.

До слова, за всіма цими фактами військова прокуратура Львівського гарнізону  внесла відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 КК України.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *