ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи пішли у наступ. Є втрати серед українських військових

|

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, 16 – отримали поранення. Також 1 український воїн зник безвісти. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі РНБО.

22За словами речника Адміністрації Президента України з питань АТО  Андрія Лисенко, сьогодні, 10 серпня, близько 3 години ночі, після проведення масованої артилерійської підготовки, чотири сотні бойовиків за підтримки 10 танків, 10 БМП, іншої техніки перейшли в наступ в районі Старогнатівки, що знаходиться у трикутнику Волноваха – Комсомольське – Тельманове.

Військово-політичне керівництво України оперативно відреагувало на загрозу: вранці відбулася робоча нарада за участю Верховного Головнокомандувача, Секретаря РНБО, Міністра оборони та Начальника Генерального штабу ЗСУ. Для відбиття атаки окупантів було прийняло рішення застосувати артилерію. Про це було оперативно проінформовано представників ОБСЄ та СЦКК.

Завдяки професійним діям військовослужбовців ЗСУ спробу наступу було зупинено. Противник поніс значні втрати у живій силі та техніці та був відкинутий на 2-3 км. У ході контратаки наші військові зайняли вигідні позиції, зокрема повернули контроль над стратегічними висотами.

Ця зухвала атака окупантів відбулася на фоні продовження ескалації обстановки на сході України, спричинена агресивними діями НЗФ. За вчорашню добу зафіксовано 127 ворожих обстрілів позицій сил АТО – це найбільша кількість з часу завершення битви за Дебальцеве. Кожен третій обстріл бойовиків ведеться з важкого озброєння. Окрім цього, російсько-терористичні війська провели 7 мінометних та артилерійських обстрілів українських населених пунктів в районі Горлівки, Донецька і Маріуполя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *