Територіальні громади Львівщини перевірять на законність

|

У Львівській облдержадміністрації перевірятимуть рішення територіальних громад про об’єднання на відповідність законам України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

громади

Голова ЛОДА Олег Синютка створив робочу групу з  питань підготовки висновків щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень територіальних громад стосовно добровільного об’єднання у Львівській області.

Основними завданнями робочої групи є підготовка висновків щодо відповідності Конституції  та законам України проектів рішень добровільного об’єднання територіальних громад сіл (селищ, міст) та підготовка розпоряджень голови ОДА про затвердження висновку щодо відповідності Конституції та законам України, проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Відповідно до покладених на неї завдань, робоча група до 10 робочих днів з дня отримання ОДА проекту рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад вивчає зазначені проекти рішень на відповідність Конституції  та законам України, готує відповідний висновок та проект розпорядження голови облдержадміністрації про його затвердження. У разі встановлення невідповідності проекту рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад Конституції  та законам України, група повертає матеріали територіальних громад на доопрацювання.

Головою Робочої групи призначений перший заступник голови обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, секретарем – директор Офісу реформ у Львівській області Орест Матвіїшин.

Фото: ar.volyn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *