ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині посилили контроль за рухом вантажівок у спеку

|

Через спекотну погоду (понад 25° С) на Львівщині обмежено пересування автомобільними дорогами великовагових та габаритних транспортних засобів. Проте, нехтуючи цією забороною та порушуючи українське законодавство, окремі перевізники продовжують знищувати дорожнє покриття. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

вантажівки

Тільки упродовж минулого тижня, з 3 до 7 серпня, управління Укртрансінспекції у Львівській області склало 9 актів правопорушень. За шкоду, завдану дорогам, перевізників оштрафували на 1087 євро, а за відсутність належних дозволів на перевезення з кожного порушника також стягнуть ще по 1 700 грн. Загалом, за цей період через порушення, пов’язані із неналежно оформленою документацією, інспекція склала 59 актів.

Окрім цього, працівники обласного управління ДАІ склали 44 протоколи за недотримання вагою понад 27 тонн з 10:00 до 22:00 год. у період підвищеної температури повітря понад 25 °С. Відповідні знаки стоять на всіх в’їздах в область.

Як наголошують дорожники, рух ваговозів у спекотний період завдає серйозної шкоди інфраструктурі і потребує великих матеріальних затрат з її відновлення. Відтак, для відстою такого транспорту на Львівщині створено 35 головних і 16 додаткових санітарних стоянок (натисніть для перегляду). Одночасно вони можуть приймати приблизно 1400 фур.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *