ОСТАННІ НОВИНИ

Де найдорожчі квартири на Львівщині

|

Вартість однокімнатних квартир на вторинному ринку в доларовому еквіваленті зменшується фактично у всіх значимих містах України. Проте на Львівщині є винятки і, у супереч тенденціям, житло дорожчає. Про це Львівському порталу повідомили у аналітичному відділі служби безкоштовних оголошень OLX.

Dollar house community isolated over white.

За даними аналітиків, Львів, як і раніше, залишається одним з найпривабливіших міст для проживання в Україні. Так у червні, за однокімнатне житло в культурній столиці, давали майже $ 31 тисячу. Для порівняння, у Дніпропетровську подібна нерухомість обійшлася б всього у $ 21,5 тисячу. А ось Одеса з її морем, поки що тримається на рівні Львова – ті ж $ 31 тис.

Вартість житла у валюті всюди знижується, хоча, якщо рахувати в гривнях, то підвищується. Ще взимку подібна нерухомість у Львові коштувала аж $35 тисяч, тобто падіння склало понад 10%.

А ось у самій Львівській області є населені пункти, де житлова нерухомість наперекір будь-яким кризам, навпаки, стала дорожчою. У Сокалі однокімнатне житло всього за півроку подорожчало з $16 тисяч до $17 тисяч. У Новому Роздолі на перепродажу придбаної взимку однокімнатної квартири вже у червні можна було заробити $2,4 тис. завдяки зростанню вартості із $7 до $9,4 тисяч.

Також зросла вартість квартир у Дрогобичі – у січні житло там коштувало $21,8 тис., а в червні в середньому $ 22 тис. Натомість у Стрию від зими до літа нерухомість подорожчала з $15,4 до $ 19 тисяч.

10

Також цікаво, що місто-курорт Трускавець дихає в спину туристичному Львову. Ціни на нерухомість тут співставні з містом Лева.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *