ОСТАННІ НОВИНИ

На українсько-польському кордоні стартують Європейські Дні Добросусідства

|

Європейські Дні Добросусідства між Польщею і Україною знову проходять на українсько-польському кордоні. Так, сьогодні, 6 серпня, відбулося відкриття заходів, які триватимуть до 9 серпня. Про це Львівському порталу повідомили у адміністрації Держприкордонслужби України.

дні добросусідства2

Заходи проведуть безпосередньо біля лінії кордону як з української, так і з польської сторони. Місце проведення заходу сприяє втіленню в життя ідеї добросусідства та пропагуванню відкритого кордону між ЄС і Україною.

Метою проведення Європейських Днів Добросусідства – звернення уваги громадськості на стан кордону, створення простору для розвитку співпраці між країнами, залучення широкого кола громадськості, популяризації української та польської культур.

У ці дні організаторами заплановано проведення низки спортивних та культурно-розважальних заходів. Молодь зможе відстояти свою державу під час транскордонних змагань з велосипедного ралі та пробігу «Полісся», запливу Західним Бугом на байдарках, а в турнірі по футболу до правоохоронних відомств України, Республіки Польща долучиться команда з Республіки Білорусь. Крім цього сусіди зможуть послухати  виступи українських та польських молодіжних музичних гуртів, відвідати ярмарки. Також продовж цих днів пройдуть різнопланові господарські форуми та семінари.

дні добросусідства1

Головним завданням прикордонників під час проведення прикордонного контролю громадян та дотримання прикордонного режиму – забезпечити надійну охорону державного кордону та створити сприятливі умови для перетину кордону громадян.

Усіх бажаючих, які хочуть долучитися до заходу, пропускатимуть при наявності дійсного закордонного паспорту та візи, або ж для місцевих жителів в додаток до паспорта – картки малого прикордонного руху.

Фото: Держприкордонслужба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *