ОСТАННІ НОВИНИ

Диспетчерська служба ще навіть не з’явилась, а вже розсварила перевізників

|

Центральна диспетчерська служба управління пасажирським транспортом планується відкритись у приміщенні одного з конкурентних перевізників. Члени Асоціації перевізників вважають такі дії некоректними та різними способами намагаються цьому запобігти, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

57

За словами голови Львівського осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників» Івана Велійки, обласну диспетчерську службу хочуть розмістити на Стрийському вокзалі (автобусна станція №1), в приміщенні, яке належить одному із перевізників. Це рішення спричинило суперечку, адже це підприємство матиме доступ до баз даних, які мали б бути конфіденційними, та зможе впливати на роботу диспетчерської. Перевізники вважають, що автостанція №1 буде використовувати цю інформацію проти свої конкурентів на ринку перевезень. Підприємці вбачають у цьому порушення принципів рівності конкуренції, законів ринку.

Велійка також розповів, що  Асоціація перевізників уже знайшла приміщення, яке готові віддати за символічну плату під диспетчерську службу – тож не можна сказати, що є труднощі із пошуком місця розташування центру відстеження автобусів.

«Обласні перевізники радить владі Львівщини відкинути корупційні підозри і розмістити обласну диспетчерську в місці, яке було би прийнятним для усіх перевізників, не надавало б переваг жодному гравцеві на ринку», – наголосив Іван Велійка.

Зазначимо, що ініціативу створення єдиної диспетчерської служби підтримали всі перевізники і навіть за власні кошти почали закупівлю GPS-навігаторів для власних автобусів. Така диспетчерська служба мала б навести порядок в транспортній галузі області, а, як наслідок, зробила ще більший розлад.

Поки Асоціація перевізників старається запобігти розміщенню диспетчерської служби на території конкурентної станції. Рішення про те, як діяти, якщо ж диспетчерську залишать на Стрийському вокзалі, ще не прийняли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *