ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили шахраїв-псевдобанкірів

|

Мешканець Житомира за допомогою ще шістьох осіб, налагодив у Львівській області діяльність установ з надання незаконних фінансових послуг. Ці установи не мали відповідних ліцензій,  повідомили Львівському порталу в Департаменті протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

банк

Окрім Львівщини псевдо банки працювали також на території Житомирської, Волинської, Рівненської та Закарпатської областей.

Зловмисники розміщували рекламні оголошення через мережу Інтернет та у місцевих газетах про надання швидких кредитів. Ці кредити оформлювались в орендованих офісах без довідок про доходи та майнового стану позичальників. З громадянами укладались фіктивні договори про видачу кредитів, а в якості гарантійних внесків вносились кошти від 1 до 6 тисяч гривень. Всього було укладено 180 фіктивних договорів на загальну суму понад 2,9 мільйонів гривень.

Працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Львівській області під час санкціонованих обшуків було вилучено печатки, штампи суб’єктів господарювання, договори (угоди), які укладались із громадянами на отримання кредитних коштів, первинні документи бухгалтерського та податкового обліку, розписки, записники з інструкціями про правила поводження із клієнтами, електронне обладнання та рекламні буклети.

За вказаним фактом слідчим відділом Личаківського райвідділу Львівського міськуправління ГУМВС відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Організатору та засновнику злочинної схеми оголошено про підозру. Вживаються заходи щодо забезпечення відшкодування завданих збитків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *