ОСТАННІ НОВИНИ

У «Львівгазі» кажуть, що новий опалювальний сезон в області на межі зриву

|

Непрофесійні та безвідповідальні дії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг можуть призвести до зриву опалювального сезону на Львівщині та ставлять під питання можливість подальшого постачання природного газу споживачам регіону. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ПАТ «Львівгаз».

1317461984_6

За даними прес-служби, вже понад місяць кошти, що надходять від споживачів в рахунок оплати за газ, в тому числі й жителів Львівської області, акумулюються на спеціальних рахунках «Ощадбанку» та не розподіляються між учасниками ринку. Така ситуація спричинена неправомірним рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) щодо зміни Алгоритму розподілу коштів, які надходять від споживачів газу на розподільчі рахунки постачальників.

«Відповідно до ліцензійних умов, основним джерелом доходу підприємств на ринку природного газу є тарифна виручка. Через відсутність коштів наше підприємство не в змозі виконати необхідні роботи щодо підготовки газових мереж області до опалювального сезону. Окрім того, під загрозою стоїть виконання інвестиційної програми, зупинка роботи АДС, неможливість обслуговування споживачів та доставки їм квитанцій, виплата заробітної платні працівникам та загалом постачання газу споживачам регіону», – розповів голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко.

За його словами, у 2014 – 2015 роках НКРЕКП було встановлено економічно необґрунтований тариф на розподіл та постачання газу, який не покривав фактичних витрат компанії. Зокрема, в тарифах, затверджених НКЕКП установлений рівень технологічних втрат, що не відповідає реальним показникам. Це створило у підприємства штучні борги за газ, ресурс на покриття яких відсутній. Проте вести конструктивний та публічний діалог для вирішення цих проблем у комісії відмовляються.

«Наші багаточисленні спроби та намагання знайти порозуміння чи компроміс з відповідальними особами за такий стан справ в газовій галузі досі не дали жодних результатів. Сьогодні криза створюється штучно, лише через незаконні рішення і бездіяльність НКРЕКП. І найгірше, що наслідки цієї кризи та чиновницької бездіяльності може знову позначиться на простих споживачах» – резюмував Володимир Зленко.

Додамо, що державна регуляторна служба вже відкликала своє погодження під рішенням НКРЕКП щодо Алгоритму розподілу коштів, наслідком чого є його не правочинність і скасування державної реєстрації.

Фото: lvivexpres.com

Коментарі

  1. Для чого споживачам доставляти квитанції , витрачаючи на самі квитанції і їхню доставку певну суму ваших грошей ? Опублікуйте на своєму сайті сам бланк квитанції , який споживачі будуть заповнювати самі .

    1. Меін наприклад приходить електронна квианція. А що робити тоді пенсіонерам які не користуються інтернетом?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *