ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко розповів, що саме може зруйнувати Мінські угоди

|

Фейкові вибори, які бойовики планують провести на окупованих територіях Донбасу, можуть зруйнувати Мінські домовленості. Про це написав президент України Петро Порошенко у Twitter, інформує кореспондент Львівського порталу.

«Фейкові вибори, які бойовики планують провести на окупованих територіях, можуть зруйнувати Мінські домовленості», – зазначив президент на засіданні Воєнного кабінету.

CLj_NqhVAAAP0xf

Як повідомила прес-служба глави держави, на Воєнному кабінеті учасники обговорюють ситуацію на Донбасі та координацію подальших дій.

Глава держави також зазначив, що, враховуючи зростання кількості обстрілів терористами українських позицій в зоні проведення антитерористичної операції, необхідно визначити стратегію, погодити та скоординувати подальші дії.

«Нам треба чітко визначити план посилення оборони на випадок ескалації конфлікту», – сказав президент.

Також президент звернув увагу на необхідність активізації взаємодії з ОБСЄ та забезпечення ефективної діяльності Спільного центру з контролю та координації, щоб створити умови для безперебійного моніторингу режиму припинення вогню та уникнення випадків недопуску інспекторів ОБСЄ в зони відведення важкої техніки та артилерії.

Глава держави нагадав, що вчора завершилися переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську, на якому Україною був запропонований план відведення на 15 км артилерійських систем калібру менше 100 мм, танків та гранатометів.

«Це та зброя, яку противник використовував проти українського війська в попередні тижні – до тих пір, коли на цьому тижні почала використовуватися великого калібру артилерія», – наголосив президент.

Нагадаємо, “ватажок” ЛНР Ігор Плотницький призначив на 1 листопада 2015 року проведення так званих місцевих виборів на підконтрольній йому території.

Проросійські бойовики, які контролюють декілька районів Донецької області, оголосили про призначення на 18 жовтня “місцевих виборів”.
Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *