ОСТАННІ НОВИНИ

Облаштування GPS-навігаторів в обласних маршрутках – чергова корупційна схема?

|

У Асоціації перевізників Львівщини підозрюють обласну владу у некоректному привілейованому ставленні до одного з перевізників. Про це йдеться у повідомленні Асоціації, яке має у своєму розпорядженні Львівський портал.

маршрутка

«GPS-навігатори обласна влада, зокрема очільники Львівської обласної державної адміністрації, хочуть встановити у всіх автобусах регіону. Асоціація перевізників Львівщини вітає таке рішення – підприємства за те, аби навести лад із перевезеннями. (Щоправда, перевізники рекомендують також звернути увагу на стан економіки АТП – чи справді вони можуть “потягнути” недешеві пристрої відстеження руху).
Водночас, як стало відомо Асоціації перевізників Львівщини, обласна диспетчерська має бути на Стрийському вокзалі (автобусна станція №1), в приміщенні, яке належить… одному із перевізників! Рішення щонайменше дивне: адже це підприємство матиме доступ до баз даних, які мали би бути конфіденційними – і ще й зможе впливати на роботу диспетчерської!,  – наголошують перевізники.

Організація вбачає у цьому порушенні принципів рівності конкуренції та законів ринку.
«Ще один штрих: на офіційному сайті Львівської обласної адміністрації 17 липня 2015 року розмістили таку інформацію про перевізника, що стане «господарем» диспетчерської: «…Лідером серед порушників стало автотранспортне підприємство…, котре позбулось аж трьох маршрутів». Як говорить казка, «і щуку вкинули у річку…»», – обурюються перевізники.
У Асоціація перевізників Львівщини звертають увагу на те, що приміщення, яке готові віддати за символічну плату під диспетчерську, вже є.

«Тож не можна сказати, що є труднощі із пошуком місця розташування центру відстеження автобусів. Втім, подейкують знаючі люди, уже наприкінці тижня диспетчерську таки відкриватимуть – на Стрийському автовокзалі, у приміщенні одного із перевізників…
Асоціація перевізників Львівщини радить владі Львівщини відкинути корупційні підозри і розмістити обласну диспетчерську в місці, яке було би прийнятним для усіх перевізників, не надавало б переваг жодному гравцеві на ринку», – зауважують у АПЛ.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *