ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові почастішали крадіжки у супермаркетах

|

В українських супермаркетах зросла кількість крадіжок товару покупцями. Це пов’язано з розширенням торгових мереж та з збільшенням кількість любителів поїсти “на шару”.Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

супермаркет

Список товарів, які люблять привласнюють нечисті на руку громадяни, великий. У лідерах – м’ясні, кондитерські вироби, алкоголь, загалом викрадають від копійкових дрібниць до ноутбуків.

Крадіжка в супермаркетах (шопліфтінг) – це особливий вид правопорушення, при якому відбувається не озброєне розкрадання продукції в магазинах роздрібної торгівлі з відкритою викладкою. Попередником таких правопорушень можна вважати ринкове злодійство, що виникло давно, напевно, одночасно з появою вуличних ринків.

Хто ж займається крадіжками у супермаркетах? Потенційним злодюжкою може виявитися практично будь-хто, незалежно від національності, віку чи соціальної приналежності.

Так, 29 липня працівниками Державної служби охорони Львівщини було затримано за крадіжки в двох різних супермаркетах Львова, двох чоловіків. В першому випадку, раніше судимий чоловік намагався викрасти сантехніку на 1231 гривню. Другий викрав шоколадки. Обидва Львів’яни, вік майже однаковий 27 та 29 років.

За даними фактами відкриті кримінальне провадження за ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Дане правопорушення карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Фото: www.uamodna.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *