ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські волонтери оголосили чумову війну директору ЛКП «Лев»?

|

Львівські зоозахисники звинувачують директора ЛКП «Лев» Олега Мацеха у недотриманні санітарних норм на підприємстві та розповсюдженні у Львові чуми серед собак. Про це сьогодні, 30 липня, захисники тварин повідомили на прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

лкп лев

За словами голови ГО «Захисний фронт» Юрія Микитюка, ситуація з чумою на території ЛКП «Лев» та поза нею змушує  деяких зоозахисників говорити про те, що Олег Мацех не виконує взяті на себе обов’язки директора підприємства та наражає на небезпеку життя чотирилапих.

«Директор ЛКП «Лев» не тільки не застосував жодних дій для локалізації вогнища епідемії, а навпаки, випустив безпритульних не щеплених собак , які контактували з хворою твариною, на вулицю.  Такий грубий непрофесіоналізм говорить про його(Олега Мацеха) невідповідність займаній посаді. Пропонуючи  свою посаду на директора ЛКП «Лев» Олег Мацех обіцяв зменшувати популяцію безпритульних чотирилапих лише шляхом гуманної стерилізації, а на практиці скотився до бактеріологічної війни з безпритульними собаками», – заявив зоозахисник.

Натомість сам Олег Мацех такі звинувачення у свою сторону заперечує, мовляв, чума прийшла до ЛКП «Лев» ззовні, з вулиці, а не навпаки.  У підприємстві запевняють: собаки, яких випустили на вулицю, не були зараженими чумою:

«Всі здорові собаки, що були нещодавно відловлені та показали негативний результат тесту, які не контактували та не могли контактувати з хворими собаками, не проявили жодних симптомів захворювання, були провакциновані комплексною вакциною та, за одностайним рішенням ветеринарних лікарів ЛКП «Лев», були відпущені на місця відлову», – йдеться у інформаційній довідці підприємства.

Фото: kormotech.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *