ОСТАННІ НОВИНИ

На Економічному форумі у Львові презентуватимуть два індустріальні парки

|

Питання спорудження в області індустріальних парків стане одним із центральних на Міжнародному економічному форумі, який відбуватиметься у жовтні в місті Львів. Зокрема, іноземним партнерам планують представити індустріальні парки у Новому Роздолі та Яворівському районі, як привабливі інвестиційні майданчики.

парк

Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Про це йшлося 28 липня на зустрічі першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислава Замлинського з координаторами проектів зі створення в області індустріальних парків та уповноваженими представниками експлуатуючих організацій.

Центральним питанням зустрічі стали результати реалізації Програми Транскордонної Співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, в рамках якої передбачена рекультивація земель Нового Роздолу та Яворівщини під індустріальні парки, а також затвердження проектно-кошторисної документації.

“Індустріальні парки – це ті осередки бізнесу, які можуть дати поштовх для регіонального розвитку, – зазначив Ростислав Замлинський. – Оскільки їх спорудження у Новому Роздолі та у Яворівському районі здійснюється у рамках Програми Транскордонної Співпраці, потрібно дуже відповідально поставитися до їхньої реалізації. Затримки у реалізації цього проекту можуть негативно позначитись на іміджі України як ґрантоотримувача, зокрема і Львівської області як реалізатора проектів”.

Перший заступник керівника ОДА доручив представникам експлуатуючих організацій пришвидшити розробку проектів і проектно-кошторисної документації індустріальних парків, щоб останніх можна було включити до програми інвестування на 2016 рік.

“Нам слід гідно презентувати індустріальні майданчики у Новому Роздолі та Яворівському районі на цьогорічному Економічному форумі”, – підсумував Ростислав Замлинський.

Нагадаємо, що на сьогодні у Львівській області триває активна робота над проектами чотирьох індустріальних парків: у містах Львів, Новий Розділ, Кам’янка-Бузька та Яворівському районі.

Індустріальний парк “Яворів” планують відвести під логістичні послуги, виробництво продукції для внутрішнього ринку та експорту в країни Європейського Союзу. Тоді як індустріальний парк “Новий Розділ” може стати майданчиком екоощадних продуктів, матеріалів і технологій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *