ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко пропонує знімати «гречкосіїв» з виборів

|

Президент Петро Порошенко заявив про необхідність посилення відповідальності за підкуп виборців.

порошенко

Про це він сказав під час зустрічі з експертами громадянського суспільства з питань виборів, повідомляє Українська правда.

Президент відзначив, що вибори, які відбулися 26 липня у 205-му виборчому окрузі у Чернігові, засвідчили необхідність вдосконалення виборчого законодавства.

Порошенко вважає, що має бути посилена відповідальність за підкуп виборців, а також надана можливість судовій гілці влади реагувати на факти підкупу аж до зняття кандидата з виборів.

Також, на його думку, мають бути змінені принципи формування дільничних виборчих комісій.

Президент запросив представників громадськості до обговорення конкретних кроків, зокрема законодавчих, щоб уникнути порушень на наступних виборах, зокрема, місцевих виборах 25 жовтня.

Порошенко відзначив, що публічно пообіцяв внести на розгляд Верховної Ради законопроект за підсумками виборів у 205-му окрузі.

“Брутальна цинічна роздача гречки, ігнорування та “наїзди” на правоохоронні органи. Окремі кандидати відчували свою безкарність. Ми всі спільно маємо не допустити таких речей”, – наголосив він.

Президент зазначив, що Кримінальний кодекс України передбачає доволі жорсткі покарання для порушників виборчого законодавства, за втручання у процес виборів.

Він нагадав, що восени минулого року підписав закон, який посилює відповідальність за підкуп виборців. Але, зауважив президент, практика показує: самі лише санкції не зупиняють порушників.

У зустрічі з Порошенко взяли участь від Комітету виборців України Олексій Кошель, від Фундації виборчих систем IFES Денис Ковриженко, від “Інтерньюз-Україна” та виборчої групи РПР Євген Радченко, народний депутат Олександр Черненко, а також заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко.

Найзатятішими конкурентами на виборах у 205 окрузі були Геннадій Корбан та Сергій Березенко.

22 липня Чернігівський окружний адміністративний суд не визнав роздачу продуктових наборів та обідів кандидатом в нардепи від партії “Укроп” Геннадієм Корбаном підкупом виборців.

У той же час у Сергія Березенка, який наразі очолює Державне управління справами при президенті, раніше виявили автомобіль зі значною кількістю грошей, зброєю і списками ймовірно підкуплених виборців. Сам Березенко називає провокацією інформацію про це.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *