ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО поранено семеро українських військових. Один загинув

|

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, а ще 7 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

48За словами речника Адміністрації Президента України з питань АТО Андрія Лисенко, вчорашня доба позначилася значною активізацією бойових дій у зоні проведення АТО.

На Луганському напрямку бойові дії розгорнулися на східній ділянці фронту. Біля Щастя наші військові тричі вступали в бій з ворожими ДРГ. Найважчим було третє зіткнення – ворог підтягнув танки. Всі три атаки противника відбиті, ворога відкинуто за Сіверський Донець. Вже пізно ввечері бойовики провели потужний обстріл наших позицій біля Щастя зі 152-мм артилерії і мінометів. Внаслідок перестрілок лінію розмежування не змогли перетнути спостерігачі місії ОБСЄ, які прямували за зустріч з керівництвом Луганщини.

Також ввечері бойовики провели серію пострілів з гранатометів біля Станиці Луганської.

На ділянці фронту від Старого Айдару до Попасної режим тиші зберігається.

Донецький напрямок. Біля Світлодарська і Горлівки перестрілки між бойовиками та силами АТО розгорнулися у другій половині дня.

Ближче до опівночі противник провів мінометно-артилерійський обстріл наших позицій вздовж залізниці Артемівськ – Горлівка неподалік станцій Курдюмівка і Майорськ. Також внаслідок нічних артилерійських обстрілів з боку НЗФ пошкоджена і зупинена Вуглегірська ТЕС у Світлодарську.

У західних передмістях Донецька епіцентром бойових дій стали наші передові позиції біля Красногорівки та Мар’їнки, де ввечері бойовики застосували практично всі наявні зразки озброєння. У Петровському районі Донецька і прилеглих селищах Старомихайлівці і Олександрівці сконцентровані великі сили противника і важке озброєння. Також внаслідок потужного 30-хвилинного артилерійського обстрілу Авдіївки поранено місцевого мешканця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *