ОСТАННІ НОВИНИ

Парасюк судитиметься з Президентом через Литвина

|

Завтра, 28 липня, у Вищому адміністративному суді України розглядатиметься апеляційна скарга народного депутата України Парасюка Володимира Зіновійовича за позовом до Президента України (третя особа – Литвин Володимир Михайлович) про визнання незаконним та скасування Указу Президента України від 09.12.2004 року «Про присвоєння В. Литвину звання “Герой України»,  який залишено без розгляду з підстав недоведеності порушення прав позивача, його свобод та інтересів.

парасюк

Про це Львівському порталу повідомили у громадській приймальні депутата.

8 квітня народний депутат України Володимир Парасюк  звернувся до Президента України Петра Порошенка із депутатським запитом «Щодо зняття звання “Героя України з групи депутатів», де просив позбавити звання “Героя” групу діючих народних депутатів України, зокрема: Володимира Литвина, В’ячеслава Богуслаєва, Бориса Дейча, Володимира Бойка, Леоніда Литвинова, Олександра Риженкова, Юхима Звягільського, Леоніда Байсарова, оскільки факт перебування вказаних осіб в статусі Героя України важко сприйняти адекватно, знаючи, за які законопроекти вони голосували 16 січня 2013 року. Особливо, – якщо поставити їм на противагу Указ від 21 листопада 2014 р, який Порошенко підписав під час зустрічі з родинами загиблих активістів з нагоди першого відзначення в Україні Дня Гідності та Свободи, про присвоєння 99-ти Героям Небесної Сотні звання “Герой України”, та нагородження орденом Героїв Небесної Сотні трьох  іноземців.

Однак у відповіді, наданій Володимиру Парасюку адміністрацією Президента, було  зазначено, що «відповідно до законодавства позбавлення державних нагород України може бути проведено Президентом України лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду у випадках, передбачених законом…”

Відтак, В. Парасюк вирішив звернутися до Вищого адміністративного суду України. На думку депутата, важливим  у цій ситуації є донести та довести до громадськості незаконність та безпідставність нагородження державними нагородами зазначених осіб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *