ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пишуть найбільшого листа Папі Римському

|

Сьогодні на площі Ринок львів’яни та гості нашого міста написали перші 10 метрів листа для Папи Римського про Україну. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

1

2

Величезний метровий сувій, довжиною 10 метрів, розписували всі охочі. До заходу навіть долучилися туристи, які теж поділилися своїми враженнями про Україну.

3

4

За словами одного із організаторів заходу отця Ростислава Пендюка, флешмоб «Напиши листа Папі Римському про Україну» відбувається у рамках всеукраїнського фестивалю «Вітер На-Дії».

5

6

7

8

9

«Ми хочемо розповісти світові про Україну і розказати, якою насправді вона є. Бо не усі інформаційні повідомлення, які з’являються – є об’єктивними. Часто, вони відображають лише один бік нашого життя. У листі до Папи пишуть звичайні люди і вони вкладають у повідомлення зміст того, що вони відчувають насправді. Важливо, аби ми – українці, навчилися бачити своє життя з різних ракурсів. Не лише через призму болі, а й доброго у житті. Бо вважати, що у нашому житті все погано – несправедливо. Ми розуміємо, що у нашій країні війна і це великий біль. Водночас у нас є дуже багато чудових та прекрасних молодих людей і це потрібно навчитися помічати”, – сказав священнослужитель.

10

13

14

12

За задумів організаторів, цей лист продовжать писати у рамках фестивалю «Вітер На-Дії» на Хуторівці. І завтра львів’яни та гості фестивалю напишуть нові 10 метрів, а може й ще більше.

15

16

17

«Передати листа Папі ми плануємо через рік – 26 липня у Кракові, де розпочнеться світовий день молоді на якому відбудеться зустріч Папи Римського із молоддю всього світу», – додав Ростислава Пендюк.

18

19

20

Як відомо всеукраїнський фестиваль молоді «Вітер На-Дії», ініційований Комісією у справах молоді Української Греко-Католицької Церкви.

Фото: Андрій Котенський, Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *