ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Львівщини взялася за виконавчу службу

|

Прокуратура вимагає усунути порушення законодавства у діяльності органів державної виконавчої служби. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

Прокуратура

За даними відомства, посадові особи органів державної виконавчої служби допускають порушення законодавства при виконанні постановлених судами вироків, якими призначено покарання у виді конфіскації майна.

Зокрема, службовцями не додержуються строки здійснення виконавчих проваджень, не вживається заходів до розшуку, встановлення й оцінки майна засуджених, накладення арешту та його реалізації у дохід держави. Як наслідок, не забезпечується невідворотність покарання для винних осіб.

У ході перевірок встановлено також кримінально-карані порушення у діях державних виконавців.

Для прикладу, прокуратурою Городоцького району Львівської області розпочато кримінальне провадження за фактом умисного перешкоджання, працівниками ВДВС Городоцького РУЮ у Львівській області, рішенню Городоцького районного суду, яким постановлено конфіскувати на користь держави 4 тонни металобрухту. Виконавці не вилучають майно громадянина, засудженого за порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом.

З метою усунення виявлених порушень прокуратурою внесено вказівку керівнику Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Загалом, в поточному році в окресленій сфері прокурорами внесено 19 документів реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 8 осіб та порушено питання про дисциплінарну відповідальність ще відносно 10 посадовців органів державної виконавчої служби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *