ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині обирають кращий бізнес-проект серед 20 екс-безробітних

|

На Львівщині завершився перший етап обласного конкурсу успішної реалізації бізнес-проектів серед колишніх безробітних, котрі за сприяння служби зайнятості започаткували власну справу. До вирішального етапу допущено 20 проектів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівського обласного центру зайнятості.

59

Заявку на участь у бізнесових перегонах цьогоріч подали 64 початкуючі підприємці. Проте, лише 36 з них представили експертній комісії свої доробки у сфері підприємництва. Опісля огляду презентаційних матеріалів визначено двадцятьох кращих. Вони й поміряються силами у другому турі, що триватиме впродовж серпня-вересня поточного року. У цей період кожний змагальник уже на місці ведення підприємницької діяльності демонструватиме журі обраний вид ремесла.

Загалом за двадцятип’ятирічну історію заснування служби зайнятості бізнес-спільноту поповнили понад 12,5 тисяч екс-клієнтів, котрі отримали стартовий капітал у вигляді одноразової виплати допомоги з безробіття. Тільки упродовж першого півріччя цього року статус безробітного на підприємця-початківця змінили 506 жителів області. Відрадно, що серед них – 28 демобілізованих учасників антитерористичної операції. Тепер армійці, котрі змінили військову форму на цивільний одяг, займатимуться торгівлею, організовуватимуть дозвілля дітей, виготовлятимуть меблі або ковані вироби, ремонтуватимуть автомобілі тощо. Багато хто вирішив поєднати трудову діяльність із сільським господарством, розвиваючи зелений туризм, розводячи свійських тварин, вирощуючи зелень, овочі, фрукти та ягоди.

Варто додати, що змагання вкотре ініціювала обласна служба зайнятості разом з співорганізаторами: ТзОВ «Територія Бізнесу», ЗУЦ «Жіночі перспективи», Сокальською агенцією регіонального розвитку та Львівською торгово-промисловою палатою.

Як відомо, три проекти переможці отримають заохочувальні призи, цінні подарунки, та винагороду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *