ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники військових навчань «Репід Трайдент - 2015» затримали підозрілих «туристів»

|

Одне з навчальних завдань, яке мали виконати учасники українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2015» – патрулювання місцевості. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі навчань.

Заняття із підрозділами курсантів Академії сухопутних військ та Військової академії проводили інструктори-офіцери національної армії Республіки Молдова. Інструктори зробили акцент саме на практичній складовій вправи: військовослужбовці отримали завдання обстежити ділянку лісосмуги, провести затримання усіх підозрілих осіб, що їм зустрінуться.

«Ми навчаємо військовослужбовців у виконанні цього виду завдань комбінувати вольові якості. Застосування сили  – крайній, хоча й, буває, необхідний, аргумент. Така методика має назву: «Від меншого до більшого». Якщо затримана військовослужбовцями особа не пручається, не проявляє агресії, не виявляє небезпеки, то поводження із нею повинно бути максимально коректним. Інший випадок, коли затриманий не лише не виконує вказівок військовослужбовців, але й намагається ввести військових в оману неправдивими свідченнями, або демонструє агресію. Тут багато залежить від особистих якостей військовослужбовця, який проводить допит: сильна і упевнена особистість не дозволить маніпулювати собою і буде тримати ситуацію під контролем.», – пояснює інструктор офіцер національної армії республіки Молдова майор В’ячеслав Коркоділу.

Виконуючи практичну частину вправи, курсанти повинні були здійснити піше патрулювання у складі підрозділу визначеної ділянки лісосмуги. Дозорна група виявила в кущах, неподалік від маршруту висування підрозділу, двох підозрілих суб’єктів. Їх було затримано у відповідності до протоколів дії. Згодом їх розділили, провели вилучення особистих речей, фотофіксацію та, безпосередньо, допит.

Зазначимо, що в структурі навчання передбачено участь спеціального підрозділу позначення практичних дій противника, так званий OPFOR. Цього року роль «поганих хлопців» дісталась курсантам 2-го курсу Академії сухопутних військ. Слід відзначити, до виконання місії вони поставились зі значною часткою фантазії та артистизму.

«Для того, щоби зрозуміти психологію та образ мислення потенційного супротивника, іноді потрібно влізти у його «шкіру». Тільки так ти почнеш фіксувати та підмічати власні помилки та недоліки . Діючи у складі OPFOR ми перевтілюємось у різні образи. До прикладу, зараз ми назвались «туристами», хоча, насправді, мали завдання розвідати розташування військового об’єкта, скласти його схему та простежити інтенсивність руху військової техніки», – каже курсант Іван Іжицький, який навчається у АСВ за спеціальністю «застосування підрозділів ракетних військ та артилерії». –

Підбиваючи підсумки заняття, іноземні інструктори зазначили, що загалом, майбутні українські офіцери із завданням упорались.

Фото: прес-групи навчань «Репід Трайдент – 2015»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *